Trail

In de zomer van 2015, liep ik in Davos, Zwitserland de Irontrail. Ik finishte na 2 dagen en nachten lopen op grote hoogte met 201 kilometer en 11.600 geklommen hoogtemeters in de benen.

Ik ben Dominiek De Meulemeester en Runcoach.be is het resultaat van alle ervaring, talent en kennis die ik als loper, voedingsdeskundige, psychotherapeut en teamleider doorheen mijn loopbaan heb opgedaan.

Gezondheid is het hoogste goed in ons leven.  Een coach is geen overbodige luxe, maar de noodzakelijke zorg voor jezelf. Onze ambities, dromen en verworvenheden stellen weinig of niets voor als we niet fysiek en mentaal, fit en gezond zijn.

Lopen zit in mijn genen. Toch is het pas op latere leeftijd dat ik mijn potentieel ontdekte. Ondertussen liep ik enkele van de meest uitdagende wedstrijden in Europa. De vrijwel steeds goede resultaten zijn het gevolg van de professionele aanpak van mijn trainingen. Voeding, mentale rust en veerkracht zijn daarbij net zo belangrijk als de looptrainingen en crosstrainingen.

Sport en voldoende beweging zijn een absolute basisbehoefte die in onze sedentaire maatschappij bijzondere aandacht verdient. Voorkomen is beter dan genezen. Het bespaart jezelf en anderen veel leed en geld. Je geleverde inspanning geeft je volop energie en vitaliteit.

In je eentje in de 'flow' of gezellig met vrienden en vriendinnen, sporten is altijd leuk!

De duizenden kilometers ervaring zet ik dan ook graag in om mensen hun sportieve doelen te helpen verwezenlijken. 

Van start to runners tot topsporters, iedereen kan rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak.

 

 

Gezonde voeding die synoniem staat voor heerlijke gerechten. Sinds mijn voedingsleer in de opleiding professionele bachelor verpleegkunde ben ik dit domein gepassioneerd blijven volgen.  

Ik werkte jaren in een gastronomische keuken en combineer een heerlijke keuken met gezonde voeding.

De oude volkswijsheid en eed van Hippocrates die tot op de dag van vandaag geldt voor de medische wereld is een waarheid als een koe ! In ons dagelijks leven, op de werkvloer, in ziekenhuizen, enz... is hier nog zeer veel werk aan de winkel !

grapes

Je bent wat je eet

jet d'eau

In Neuchâtel, Zwitserland, was ik vijf jaar werkzaam als teamleider van een psychiatrische crisisopname. Daarnaast studeerde ik aan HUG in Genève de opleiding psychotherapeut in systeemtherapie, gezins- en relatietherapie. Die studie kreeg een vervolg in Brussel, bij niemand minder dan Mony Elkaïm, één van de grote denkers op psychologisch vlak van deze tijd.

Mentale veerkracht en welzijn hangen grotendeels af van de context en relaties waarin we leven. Bij mijn coaching hou ik daarom steeds rekening met de persoon in zijn specifieke context. 

Systeemdenken en sociaal constructionisme vormen de benaderingen bij uitstek voor de uitdagingen waar bedrijven voor staan. 

Een professioneel beleid rond well-being op de werkvloer is een absolute noodzaak 

De sterkte van Runcoach.be ligt hem in de aanpak op maat van ieder individu. Geen onhaalbare schema's op vlak van sport en voeding, maar zeer concrete stappen, rekening houdend met je beschikbare tijd en smaak, die je direct kan toepassen. En dit zowel voor particulieren als bedrijven.

De voordelen van coaching op vlak van sport en gezonde voeding zijn niet alleen op fysisch vlak voelbaar. Je zit gewoon beter in je vel. Op de werkvloer ontstaat een sportieve, stimulerende en gezonde sfeer.

Mensen sporten samen over de bedrijfsstructuur heen en vormen een dynamisch team.

Investeren in je gezondheid en voor bedrijven in je medewerkers is dan ook de eerste stap naar succes !